
Виноградна мезга – це перший проміжний продукт, в технології отримання вино-коньячної продукції і являє собою масу з подрібленого винограду зі шкіркою, м’якоттю, соком і насінням. Виноградна мезга відноситься до харчових рідин, які мають неоднорідну структуру, що обумовлює важливість правильно підібраного насосного обладнання.
Як правило, свіжозібраний виноград відразу надходить в спеціальні дробарки, де гребені відокремлюються, а шкірка виноградин мнеться, в результаті чого з’являється мезга, яку транспортують в чан для бродіння, потім на пресування і зберігання.

На етапі перекачування мезги після дробарки в чан для бродіння, компанія ТОВ «Еластотек» пропонує розглянути спеціалізоване насосне обладнання власного виробництва. Це гвинтовий насос, який встановлюється безпосередньо під дробаркою і може здійснювати подачу мезги на значні відстані від місця завантаження.
Так само компанією ТОВ «Еластотек» був спроектований і впроваджений в експлуатацію насос для завантаження/розвантаження виноматеріалів з ємностей бродіння, авто- і ж/д цистерн. Його основною особливістю є мобільне виконання, тобто можливість переміщення насоса між ємностями і їх послідовного завантаження/розвантаження.

Переваги:
- Відсутність пульсації (найбільш рівномірна подача рідини серед всіх об’ємних насосів)
- Перекачування рідин з вмістом твердих речовин (домішок і абразивів)
- Наявність шнекового живильника дозволяє практично повністю очистити приймальний бункер від перекачуваного продукту
- Тиск не залежить від оборотів насоса, тобто можливе регулювання продуктивності і досить точне дозування продукту
- Безшумна робота
- Простота в обслуговуванні