
Кондитерська промисловість являє собою високо-технологічне виробництво, технічно оснащене згідно реалізованим процесам. Виробництво кондитерських виробів, досить складний і трудомісткий процес. Якщо розглядати технологічну схему виробництва будь-якого кондитерського виробу, то можна відзначити, що на кожному етапі виробничого процесу, застосовується обладнання, яке відповідає стандартам для харчового виробництва. Насосне обладнання виробництва компанії ТОВ «Еластотек» розроблено з метою застосування в харчовій промисловості і має низку переваг, згідно яких воно дуже добре підходить для кондитерської промисловості.

Застосування:
- перекачування і дозування згущеного молока з цукром
- доставка згущеного молока або кристалізованої сироватки на сушку і створення необхідного тиску для розпилення продукту в камері сушіння
- дбайлива подача сметани на дозування без руйнування молочного згустку
- перекачування і дозування сирної маси, в тому числі з фруктовими включеннями і наповнювачами
- перекачування миючого розчину без наслідків для насоса і його ущільнень

Даний список завдань далеко не повний. Область застосування гвинтових насосів в кондитерській промисловості дуже велика. Важливо розуміти, що даний тип насосів застосовуєтьс для задач, де потрібно плавно і «дбайливо» подати в’язку рідину і при цьому з достатньою точністю дозування. Також чимало важливим є можливість опціонального наповнення насоса для виконання поставлених завдань: мобільне виконання, камера з обігрівом, шнековий податчик або CIP-мийка.